Genieten in de Algarve

Quinta da RioGa er in de winter even heerlijk tussenuit naar de Portugese zon met verblijf direct aan de baan van Quinta da Ria. Je speelt op maar liefst 5 verschillende banen in de regio. Er heerst een heerlijk ongedwongen sfeer. Wie gaat er met de winst van door?

Er is een wachtlijst waar nu ruimte is voor 3 personen. Zeer waarschijnlijk komt er ruimte midden juli, de vroegboekkorting blijft voor degenen die zich op de lijst laten zetten gehandhaafd tot dat moment. 

Programma

Zondag 20 november 2022

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport vliegen we om 09:00 uur naar Faro. We komen om ongeveer 11:00 uur aan. Na het ophalen van je bagage staat de transferbus klaar die ons in ongeveer 45 minuten naar het hotel brengt. Je verblijft in het ROBINSON Quinta da Ria o.b.v. all-inclusive, een populair golfresort direct aan de baan.

Maandag 21 november 2022

Vandaag rustig wakker worden, na het ontbijt eerst even kijken naar de openingswedstrijd van het Nederlands elftal. Daarna starten we om 12:20 uur met de eerste ronde van het toernooi op Quinta da Ria. De baan ligt op loopafstand van het hotel midden in het nationale park Ria Formosa in het zuidoosten van Portugal. Je speelt tijdens je ronde deels langs de mooie kuststrook van Cacela Velha door een schilderachtig decor. De golfbaan is ontworpen door de alom gerespecteerde ontwerper Rocky Roquemore en neemt je mee door een natuurlijk landschap langs de Portugese kust met olijf- en johannesbroodbomen. Vanaf enkele holes heb je dan ook een mooi uitzicht op de zee. De baan is redelijk vlak, je kan ter plaatse eventueel een trolley of buggy tegen betaling huren.

Dinsdag 22 november 2022

Na het ontbijt transfer naar de golfbaan van Monte Rei waar we om 10:48 uur afslaan. Monte Rei is een spectaculaire championshipbaan en één van de beste designs van Jack Nicklaus in Europa. Het ruige landschap is open met prachtig uitzicht op het gebergte van Serra do Caldeirão in het noorden en de Atlantische Oceaan in zuidelijke richting. De baan heeft een schitterende ligging en neemt je al slingerend mee door de glooiende valleien met pijnbomen. Tijdens je ronde kom je veel waterhindernissen tegen, water komt op elf van de achttien holes in het spel. Bunkers springen in het oog door het spierwitte zand. De baan is behoorlijk pittig, door het heuvelachtige karakter moet je regelmatig moeilijke uphill en downhill swings door de baan maken. Overzicht biedt de baan dan gelukkig weer wel. Je speelt in een exclusieve en rustige omgeving. Bij je greenfee is een gedeelde buggy inbegrepen.

Woensdag 23 november 2022

Onze eerste ronde op het golfcomplex van Castro Marim. De baan kent 27-holes die in verschillende combinaties te spelen is. Vandaag spelen we de combinatie Grouse & Guadiana. Castro Marim Golfe ligt prachtig in de heuvels van de Algarve vlakbij het plaatsje Castro Marim. Leuk detail is dat deze golfbaan wordt geëxploiteerd door de bekende oud radio-dj Willem van Kooten, alias Joost den Draaijer. Het golfcomplex kenmerkt zich door het uitdagende terrein met af en toe een behoorlijke glooiing. Door de hogergelegen ligging biedt Castro Marim uitzichten over de heuvelrug die de Algarve scheidt van de provincie Alentejo. In het oosten vormt de machtige Guadiana de grens met buurland Spanje, terwijl in het zuiden de glinsterende Atlantische Oceaan te zien is. Grouse is de nieuwste lus van het golf resort en is meer geonduleerd dan de andere 2 lussen en kent minder bomen waardoor meer ruimte. Je voelt je hier één met de natuur door de vele vogels en andere dieren. Guadiana neemt je mee door een meer bosrijk parcours met pijnbomen. Bij je greenfee is een gedeelde buggy inbegrepen.

Donderdag 24 november 2022

Even een dagje rust om van de faciliteiten van het hotel te genieten. Krijg je geen genoeg van golfen, dan kan je ter plaatse wellicht nog een ronde extra boeken. Of boek een excursie om wat van de omgeving te zien.

Vrijdag 25 november 2022

We gaan terug naar Castro Marim waar we vandaan de combinatie Guadiana-Atlantic spelen. De lus Atlântico is uitermate geschikt voor het werken aan je precisie met een aantal uitdagende blinde holes. De fairways worden omschreven als komvormig waarbij een juiste landing op de fairway van belang is. Bij je greenfee is een gedeelde buggy inbegrepen. Na de ronde transfer terug naar het hotel.

Zaterdag 26 november 2022

Maak je vandaag op voor de Grande Finale van het toernooi op de golfbaan van Quinta do Vale (incl. buggy). De golfbaan is ontworpen door golflegende Severiano Ballesteros en is in 2008 aangelegd. De baan is zeer goed geïntegreerd in het mooie mediterraanse landschap. Uitdagend is de beste omschrijving voor deze 18 holes. De eerste 9 holes zijn bijzonder waterrijk, omdat deze langs een aantal lagunes in een vallei liggen. De tweede 9 daarentegen zijn glooiend en bieden spectaculaire uitzichten over de baan en de grensrivier met de brug naar Spanje. Op het eerste gezicht lijkt het een relatief eenvoudige golfbaan, maar door het uitstekende gebruik van bunkers, waterpartijen en bomen zijn er toch steeds andere strategische keuzes noodzakelijk. Door het open karakter van de baan kan de wind je tijdens het spel ook parten spelen. Een baan waar elke speler plezier aan zal beleven. Advies is wel om een Birdie boekje aan te schaffen, aangezien sommige holes verraderlijk zijn. Wie gaat er met de winst van door? Vanavond maken we er ongeacht het resultaat nog een gezellige avond van.

Zondag 27 november 2022

Aan alles komt een einde, zo ook aan dit toernooi. Na een vroeg ontbijt transfer naar de luchthaven van Faro voor de terugvlucht om 11:50 uur naar Amsterdam waar we om ongeveer 16:00 uur landen. Leuk dat je erbij was en we hopen je snel op een van onze volgende toernooien weer te mogen ontvangen.

Het toernooi

De wedstrijdvorm is individueel stableford.
De slechtste ronde van de 5 mag worden geschrapt.
De maximale handicap is 36.0

Programma onder voorbehoud!

Hotel

In ROBINSON Quinta da Ria speelt tijd geen rol meer. Alles gaat hier een tempootje lager. Even helemaal niets... tijd voor jezelf en elkaar. Tijd voor een hole-in-one, tijd voor een goed gesprek en veel tijd voor de zon. Hier dompel je jezelf onder in alle rust. Als je 's ochtends geen tijd hebt om te ontbijten, kan dat natuurlijk ook later. En als je 's nachts nog trek hebt in een snack... loop je nog even langs het buffet. De shuttle service brengt je naar het strand wanneer je wilt. Of duik in de zwembaden, binnen en buiten. Je verblijft o.b.v. all-inclusive.

Inbegrepen

 • Retourvlucht Amsterdam - Faro v.v.
 • Transfer luchthaven - hotel v.v.
 • 7 nachten ROBINSON Quinta da Ria 2-pk Type I o.b.v. all-inclusive
 • Transfers van en naar de banen (m.u.v. Quinta da Ria Golf)
 • 20 kg ruimbagage
 • Gratis je golftas mee in het vliegtuig
 • Toernooibegeleiding door Arthur Beerendonk
 • Prijzentafel

Prijzen*
2-pk Type I € 1.999,- p.p.
1-pk Type I € 2.049,- p.p.

VROEGBOEKVOORDEEL 
Boek je vóór 30 juni, dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke vroegboekprijs:
2-pk Type I € 1.649,- p.p.*
1-pk Type I € 1.699,- p.p.*

* excl. € 37,50 boekingskosten per boeking en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds

Aanmeldprocedure
De binnenkomst van het boekingsformulier geldt als datum van aanmelding.
Aanmeldingen worden op volgorde van datum bevestigd.
Minimaal 16 en maximaal 24 deelnemers.

Boeken

Meer informatie? Neem contact op met Arthur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze partners

 • Konopiste
 • Coppa Cocktails
 • Golfers Magazine
 • Golfresort Zuiddrenthe

Contact

Arthur Beerendonk
info@hollandgolfevents.nl
06 46085545

Veldbloemlaan 61
3452 CK  Vleuten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Voeg info@hollandgolfevents.nl toe aan je contacten om te voorkomen dat de nieuwsbrieven in je Spam-map terechtkomen.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen