Genieten in de Algarve

Quinta da RioGa er in de winter even heerlijk tussenuit naar de Portugese zon met verblijf direct aan de baan van Quinta da Ria. Je speelt op maar liefst 5 verschillende banen in de regio. Er heerst een heerlijk ongedwongen sfeer. Wie gaat er met de winst van door?

Wegens overweldigende belangstelling is de reis uitverkocht en de wachtlijst gesloten. Er is nog wel plek voor de trip naar Valderrama in oktober. Een mooie combinatie van zelf golfen en een bezoek aan de Andalucia Masters. Of kies voor een individuele reis naar Quinta da Ria.

Programma

Zondag 20 november 2022

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport vliegen we om 09:00 uur naar Faro. We komen om ongeveer 11:00 uur aan. Na het ophalen van je bagage staat de transferbus klaar die ons in ongeveer 45 minuten naar het hotel brengt. Je verblijft in het ROBINSON Quinta da Ria o.b.v. all-inclusive, een populair golfresort direct aan de baan.

Maandag 21 november 2022

Vandaag rustig wakker worden, na het ontbijt vertrekken we naar Castro Marim waar we de openingswedstrijd van het Nederlands elftal kijken. Direct na de wedstrijd starten we met het toernooi. Vandaag spelen we de combinatie Grouse & Guadiana. Castro Marim Golfe ligt prachtig in de heuvels van de Algarve vlakbij het plaatsje Castro Marim. Leuk detail is dat deze golfbaan wordt geëxploiteerd door de bekende oud radio-dj Willem van Kooten, alias Joost den Draaijer. Het golfcomplex kenmerkt zich door het uitdagende terrein met af en toe een behoorlijke glooiing. Door de hogergelegen ligging biedt Castro Marim uitzichten over de heuvelrug die de Algarve scheidt van de provincie Alentejo. In het oosten vormt de machtige Guadiana de grens met buurland Spanje, terwijl in het zuiden de glinsterende Atlantische Oceaan te zien is. Grouse is de nieuwste lus van het golf resort en is meer geonduleerd dan de andere 2 lussen en kent minder bomen waardoor meer ruimte. Je voelt je hier één met de natuur door de vele vogels en andere dieren. Guadiana neemt je mee door een meer bosrijk parcours met pijnbomen. Bij je greenfee is een gedeelde buggy inbegrepen.

Dinsdag 22 november 2022

Vandaag spelen we op Quinta do Vale (incl. gedeelde buggy), een ontwerp van golflegende Severiano Ballesteros. De baan is zeer goed geïntegreerd in het mooie mediterraanse landschap. Uitdagend is de beste omschrijving voor deze 18 holes. De eerste 9 holes zijn bijzonder waterrijk, omdat deze langs een aantal lagunes in een vallei liggen. De tweede 9 daarentegen zijn glooiend en bieden spectaculaire uitzichten over de baan en de grensrivier met de brug naar Spanje. Op het eerste gezicht lijkt het een relatief eenvoudige golfbaan, maar door het uitstekende gebruik van bunkers, waterpartijen en bomen zijn er toch steeds andere strategische keuzes noodzakelijk. Door het open karakter van de baan kan de wind je tijdens het spel ook parten spelen. Een baan waar elke speler plezier aan zal beleven. Advies is wel om een Birdie boekje aan te schaffen, aangezien sommige holes verraderlijk zijn.

Woensdag 23 november 2022

Vandaag een rustdag om van de faciliteiten te genieten. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid optioneel tegen betaling vanaf 12:30 te spelen op Quinta da Ria. De baan ligt op loopafstand van het hotel midden in het nationale park Ria Formosa in het zuidoosten van Portugal. Je speelt tijdens je ronde deels langs de mooie kuststrook van Cacela Velha door een schilderachtig decor. De golfbaan is ontworpen door de alom gerespecteerde ontwerper Rocky Roquemore en neemt je mee door een natuurlijk landschap langs de Portugese kust met olijf- en johannesbroodbomen. Vanaf enkele holes heb je dan ook een mooi uitzicht op de zee. De baan is redelijk vlak, je kan ter plaatse eventueel een trolley of buggy tegen betaling huren.

Donderdag 24 november 2022

Na het ontbijt transfer naar de golfbaan van Monte Rei waar we om 10:48 uur afslaan. Monte Rei is een spectaculaire championshipbaan en één van de beste designs van Jack Nicklaus in Europa. Het ruige landschap is open met prachtig uitzicht op het gebergte van Serra do Caldeirão in het noorden en de Atlantische Oceaan in zuidelijke richting. De baan heeft een schitterende ligging en neemt je al slingerend mee door de glooiende valleien met pijnbomen. Tijdens je ronde kom je veel waterhindernissen tegen, water komt op elf van de achttien holes in het spel. Bunkers springen in het oog door het spierwitte zand. De baan is behoorlijk pittig, door het heuvelachtige karakter moet je regelmatig moeilijke uphill en downhill swings door de baan maken. Overzicht biedt de baan dan gelukkig weer wel. Je speelt in een exclusieve en rustige omgeving. Bij je greenfee is een gedeelde buggy inbegrepen.

Vrijdag 25 november 2022

We gaan terug naar Castro Marim waar we vandaag de combinatie Guadiana-Atlantic spelen. De lus Atlântico is uitermate geschikt voor het werken aan je precisie met een aantal uitdagende blinde holes. De fairways worden omschreven als komvormig waarbij een juiste landing op de fairway van belang is. Bij je greenfee is een gedeelde buggy inbegrepen. Na de ronde transfer terug naar het hotel.

Zaterdag 26 november 2022

Maak je vandaag op voor de Grande Finale van het toernooi op de golfbaan van Benamor. Vlakbij de oude stad Tavira in de Algarve ligt de prachtige 18 holes golfbaan Benamor. Gelegen tussen de bergen aan de ene kant en de blauwe zee aan de andere kant biedt het prachtige uitzichten in de altijd stralende Portugese zon. De ontwerper van de golfbaan, Sir Henry Cotton, was geïnspireerd geraakt door de locatie en het pittoreske kerkje vlakbij het clubhuis. Dit heeft een uitdagende en glooiende par 71 golfbaan opgeleverd. Bezaaid met olijf-, johannesbrood-, vijgen- en kurkbomen, voelt een wandeling over deze baan als een wandeling door de glorie van de natuur. Je zult je niet snel vervelen met de prachtige uitzichten over de uitlopers van de Barrocal en de Atlantische kust. Op het eerste oog lijkt dit een niet al te moeilijke golfbaan, maar tijdens het spelen kom je erachter dat er genoeg uitdaging te vinden is! Benamor is oprecht een juweeltje in de regio en oprecht anders dan andere banen, zonder storende bebouwing heerst er een nog heelijk ongedwongen en ontspannen sfeer. Wie gaat er met de winst van door? Vanavond maken we er ongeacht het resultaat nog een gezellige avond van.

Zondag 27 november 2022

Aan alles komt een einde, zo ook aan dit toernooi. Na een vroeg ontbijt transfer naar de luchthaven van Faro voor de terugvlucht om 11:50 uur naar Amsterdam waar we om ongeveer 16:00 uur landen. Leuk dat je erbij was en we hopen je snel op een van onze volgende toernooien weer te mogen ontvangen.

Het toernooi

De wedstrijdvorm is individueel stableford.
De slechtste ronde van de 5 mag worden geschrapt.
De maximale handicap is 36.0

Programma onder voorbehoud!

Hotel

In ROBINSON Quinta da Ria speelt tijd geen rol meer. Alles gaat hier een tempootje lager. Even helemaal niets... tijd voor jezelf en elkaar. Tijd voor een hole-in-one, tijd voor een goed gesprek en veel tijd voor de zon. Hier dompel je jezelf onder in alle rust. Als je 's ochtends geen tijd hebt om te ontbijten, kan dat natuurlijk ook later. En als je 's nachts nog trek hebt in een snack... loop je nog even langs het buffet. De shuttle service brengt je naar het strand wanneer je wilt. Of duik in de zwembaden, binnen en buiten. Je verblijft o.b.v. all-inclusive.

Inbegrepen

 • Retourvlucht Amsterdam - Faro v.v.
 • Transfer luchthaven - hotel v.v.
 • 7 nachten ROBINSON Quinta da Ria 2-pk Type I o.b.v. all-inclusive
 • Transfers van en naar de banen (m.u.v. Quinta da Ria Golf)
 • 20 kg ruimbagage
 • Gratis je golftas mee in het vliegtuig
 • Toernooibegeleiding door Arthur Beerendonk
 • Prijzentafel

Meer informatie? Neem contact op met Arthur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze partners

 • TUI Sports Golf
 • Konopiste
 • Coppa Cocktails
 • Golfers Magazine
 • Golfresort Zuiddrenthe

Contact

Arthur Beerendonk
info@hollandgolfevents.nl
06 46085545

Veldbloemlaan 61
3452 CK  Vleuten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Voeg info@hollandgolfevents.nl toe aan je contacten om te voorkomen dat de nieuwsbrieven in je Spam-map terechtkomen.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen